Doc. ing. arch. Ondřej Beneš, Ph.D., Sochařská 12, 170 00 Praha 7 - Letná, mail@ondrejbenes.cz


středa 3. listopadu 2021

Veřejné zakázky a soutěže

 

Veřejné zakázky a soutěže z hlediska potřeb krajské samosprávy – možnosti využití tzv. dobré praxe Školení proběhne pod patronací radního pro oblast majetku a investic Mgr.Bc.Tomáše Riegra.

Cílem setkání(školení) bude předvedení a diskuse o v praxi odzkoušených přístupech, které standardně vedou ke zvyšování komplexní kvality při vytváření našeho vystavěného prostředaí. Za nedílnou součást kvalitní architektury, urbanistického nebo krajinářského řešení považujeme i aspekt ekonomický – zejména redukci investičních a provozních nákladů. Akcent je na hledání přístupů, které povedou k zapojení kvalitních komplexních týmů, které spolu nebudou soutěžit jen na cenu, nebo kvantitativní kritéria. Jedním z momentů, který apriori vyřazuje například soutěže dle regulí ČKA bývá obava z časové náročnosti, zdlouhavosti.

Místo a datum: dne 1.12.2021 od 10:00 na půdě Krajského úřadu Ústeckého kraje – Velká Hradební 3118/48, Ústí nad Labem (číslo jednací místnosti bude ještě dopřesněno). Celkový čas setkání odhadujeme na 90minut.

Formát setkání:  každý z hostů během 10 minut krátce odprezentuje své zkušenosti s problematikou. Následovala by diskuse, kterou považujeme za nejdůležitější část setkání.

Účast potvrdili: Petr Lešek plesek@projektil.cz – architekt, pracovní skupina soutěže na ČKA. Tomáš Veselý Tomas.Vesely@praha.eu – architekt, organizátor soutěží, zástupce ředitele Magistrátu hl.m.Prahy pro sekci rozhodování o území. Igor Kovačevič yi@cceamoba.cz – architekt, organizátor soutěží - společnost MOBA.

Struktura následné debaty bude zaměřena především na vazbu finální kvality, požadovaného času  a redukci všech druhů nákladů. To vše se zaměřením na praktické aspekty a překonávání procesních problémů. Nejprve budeme mluvit o soutěžích dle regulí ČKA od otevřených jednokolových přes několikakolové, např. v prvním kole portfoliové, až k soutěžnímu dialogu. Řekneme si o vazbě atraktivity soutěží, a způsobech jak ji dosáhnout, na účasti dostatku kvalitních týmů. Dalším okruhem budou výběrová řízení, kde hlavním váhovým kritériem není cena, ale kvalita vázaná na předmět plnění. Posledním, nejjednodušším okruhem bude generování návrhu zadáním několika vybraným kvalitním subjektům tzv. souběžnou studií.

Těším se na setkání,

29.10.2021, Ondřej Beneš, 777819788, mail@ondrejbenes.cz

Žádné komentáře:

Okomentovat